Home News HiFi LGs 2019 TV-lineup OLED

LGs 2019 TV-lineup OLED

0
LGs 2019 TV-lineup OLED

Neste uke er CES 2019 i gang og som alltid begynner det å komme en del informasjon om hva vi kan vente oss neste uke. LG har nå gitt ut informasjon de kommende 2019 TV-modellene.

LG har videreutviklet bildeprosessoren Alpha 9 som i år blir hetende Alpha 9 Gen 2. Den nye bildeprosessoren er selvfølgelig kraftigere en fjor årets, men den har også fått “deep learning” for å optimalisere bilde og lydkvaliteten. Dette gjør den ved å analysere innholdet og sammenligner fra en database som er full av lyd og bilde informasjon.

LG beholder modell navnene som tidligere, men denne gangen kommer det også et nytt flaggskip: Z9


(OLED serien 2019: C9, E9, W9, Z9) Bilde: LG

LGs nye Z9 er årets topp modell og bringer hele 88″ tommer og 8K oppløsning! Det blir virkelig spennende å se hvordan denne TVen tar seg og hvilken pris den vil få.

Resten av modellene kommer som forventet med 4K og vi forventer også at LG slipper en billigere utgave ved navnet B9.

Den nye serien får også oppgradert HDMI-innganger og blir blant de første med HDMI 2.1. Dette gjør det mulig å se 4K innhold i 120 FPS eller 8K opptil 60 FPS. VRR (variable refresh rate) er også på plass, noe som vil glede mange gamere da f. eks Xbox One støtter dette. HDMI 2.1 bringer også eARC noe som gir støtte for Dolby Atmos og DTS:X i ukomprimert lyd (TrueHD/DTS-HD)

WebOS 4.5 er på plass og er mer brukervennlig en tidligere. ThinQ AI skal gjøre det mulig å kommunisere med alt fra høyttalere til robotstøvsugere. ThinQ AI er kun på engelsk forløpig men blir tilgjengelig i Norden. Google Assistent og Amazon Alexa er også på plass.

Pris og tilgjengelig het er ikke kjent enda, men vi regner med at vi får vite mer de nærmeste dagene og kan forvente lansering rundt mai 2019.